12.9 C
Antwerpen
zondag, maart 30, 2025
Home Blog

Restaurant C’est Moi wil opnieuw beleving aan tafel brengen

0
In het nieuwe Van der Valk hotel Parklane, tegenover het stadspark, opende in januari ook restaurant C’est Moi. Stijlvol tafelen zonder stijf te zijn. Een aantal gerechten wordt aan tafel bereid of gefileerd. Het jonge, enthousiaste team staat onder leiding van chef Dylan Sevenans. De...

Unieke lekkernijen bij café-brasserie Exter in Deurne: Extergras en Beef Brisket

1
Café-brasserie Exter is al jarenlang een vaste waarde in Deurne. Vijf jaar geleden nam Nicky Coremans de zaak over, en sindsdien waait er een frisse wind door het etablissement. Op de menukaart verschenen enkele bijzondere nieuwigheden, waaronder Extergras en Beef Brisket. Toen Nicky Coremans de...

Italiaanse pastagerechten uit de keuken van een sterrenrestaurant

0
Enkele weken geleden opende in The House of Franq een klein Italiaans restaurant La Volta. De klemtoon ligt op pastagerechten. Die komen uit dezelfde keuken als het naastgelegen restaurant Franq, dat één Michelinster heeft. Sterrenchef Tim Meuleneire wil The House of Franq toegankelijker maken voor...

Iryna en Evgheni willen Antwerpen laten kennis maken met Oekraïnse gerechten

0
Vorig jaar openden Iryna en Evgheni een Oekraïens restaurant in Antwerpen: Vioryna. Hier willen ze de Antwerpenaar de keuken en de cultuur van Oekraïne leren kennen. Met beperkte middelen proberen ze toch de lekkerste authentieke gerechten te serveren. Veel mensen kennen borsjtsj – de iconische...

Falafel bij Beni: betaalbare gezonde lunch of snack

1
Falafels, latke en Chakchuka zijn al wel enkele jaren ingeburgerd in Vlaanderen. De man die de Antwerpenaar dit leerde eten was Beni. Hij overleed in oktober, maar had de snackbar al enkele jaren geleden overgelaten aan Harris Malkoc. De recepten zijn nog allemaal hetzelfde. Harris...

Woensdag steakdag bij Bistro Louis: 20 euro voor tournedos, frietjes en peper- of champignonsaus

0
Met Bistro Louis heeft Deurne opnieuw een lekkere buurtbistro en ontmoetingsplaats. De zaak komt op de plek van de vroegere Taverne Classics. De menukaart is samengesteld uit populaire gerechten, er is een suggestiemenu en op woensdag tournedos voor 20 euro. Sinds eind oktober kan je...

Danieli il Divino: tijdloze klassiekers in Park Den Brandt

1
Antwerpen heeft meerdere goede Italiaanse restaurants. Eén van de meest gekende is zonder twijfel Danieli il Divino. De zaak startte goed 40 jaar geleden op de De Keyserlei en is dit jaar precies 30 jaar gevestigd in Park Den Brandt. Danieli il Divino is een...

Gasthof Den Haas: Klassieke gerechten in stijlvol kader

0
In Deurne is Gasthof Den Haas al jaren een vast waarde. Liefhebbers van klassiekers uit de Frans-Belgische keuken hebben hier een mooi aanbod. Hip en trendy kan je de zaak niet noemen, stijlvol is het zeker. Een winterse zondagavond. De vaste klanten sijpelen binnen tussen...

Traditionele Italiaanse gerechten op de Grote Markt

0
Reginella op de Grote Markt in Antwerpen is vernieuwd. Met Daniele aan het roer vaart het restaurant een nieuwe koers met de traditionele Italiaanse keuken. Eenvoud is troef en de lekkere smaak een evidentie. Daniele Russomanno arriveerde in Antwerpen met enkele honderden euro op zak...

Stel je eigen curry samen bij Thais restaurant Na Noi

0
Sinds de zomermaanden is er een nieuw Thais restaurant vlakbij de Antwerpse Grote Markt, Na Noi. Klemtoon ligt op curry's en wokgerechten. Die curry's en wokgerechten kan je ook zelf samenstellen. Thais restaurant Na Noi heeft de plaats ingenomen van het vroegere eethuis Sjalot en...