Al 6 jaar ‘het beste uit de Aziatische keuken’

1100
Krokante sushi met zalm in Aziatisch restaurant Orymaz foto © LekkerAntwerpen.be 2024
Restaurant Orymaz mag na 6 jaar toch een vaste waarde genoemd worden in Antwerpen. Het is een Aziatisch restaurant waar de lat hoog ligt. De kaart is erg gevarieerd, maar het is er vooral lekker.

Grenzen verleggen, dat doen ze bij Aziatisch restaurant Orymaz op het Eilandje. Met 2 chefs gespecialiseerd in de Chinese, Vietnamese en Japanse keuken, schotelen ze de klanten Aziatische fusiongerechten voor, gastro-Aziatisch. Toen het restaurant 6 jaar geleden van start ging, schreven we ‘het beste uit de Aziatische keuken’. Dat is vandaag nog steeds zo.

Bij ons bezoek proefden we de krokante sushi met zalm in een krokant gebakken in panko, een geslaagde combinatie en Sint-Jacobsvruchten in een jasje van amandelschilfers als voorgerecht. Als Hoofdschotel een zeetong in een smaakvolle Balisaus en gestoomde scampi’s met look. Voor nagerecht hadden we geen plekje meer over.

Orymaz is ook een heel smaakvol ingerichte zaak, recht tegenover het MAS. Op vlak van Aziatische restaurants toch nog steeds bij de Antwerpse toppers.

Godefriduskaai 10, 2000 Antwerpen, https://www.orymaz.be/

Dinsdag, woensdag, vrijdag zaterdag en zondag open van 12u tot 14u30.                      Van dinsdag tot en met zondag open van 18u tot 22u30. Maandag is de sluitingsdag.

Sint-Jacobsvruchten in een jasje van amandelschilfers foto                                            © LekkerAntwerpen.be 2024
Sint-Jacobsvruchten in een jasje van amandelschilfers foto                                              © LekkerAntwerpen.be 2024
Zeetong met Bali-saus © LekkerAntwerpen.be 2024
Zeetong met Bali-saus © LekkerAntwerpen.be 2024
Gestoomde scampi's met look en paksoi © LekkerAntwerpen.be 2024
Gestoomde scampi’s met look en paksoi © LekkerAntwerpen.be 2024

bekijk ook de andere culinaire reportages op LekkerAntwerpen.be

Bien soigné: Tijd nemen voor een heerlijke maaltijd

copyright  lekkerantwerpen.be 2024

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in