Restaurant Orymaz mag na 6 jaar toch een vaste waarde genoemd worden in Antwerpen. Het is een Aziatisch restaurant waar de lat hoog ligt. De kaart is erg gevarieerd, maar het is er vooral lekker.
Grenzen verleggen, dat doen ze bij Aziatisch restaurant Orymaz op het Eilandje. Met 2 chefs gespecialiseerd in de Chinese, Vietnamese en Japanse keuken, schotelen ze de klanten Aziatische fusiongerechten voor, gastro-Aziatisch. Toen het restaurant 6 jaar geleden van start ging, schreven we ‘het beste uit de Aziatische keuken’. Dat is vandaag nog steeds zo.
Bij ons bezoek proefden we de krokante sushi met zalm in een krokant gebakken in panko, een geslaagde combinatie en Sint-Jacobsvruchten in een jasje van amandelschilfers als voorgerecht. Als Hoofdschotel een zeetong in een smaakvolle Balisaus en gestoomde scampi’s met look. Voor nagerecht hadden we geen plekje meer over.
Orymaz is ook een heel smaakvol ingerichte zaak, recht tegenover het MAS. Op vlak van Aziatische restaurants toch nog steeds bij de Antwerpse toppers.
Godefriduskaai 10, 2000 Antwerpen, https://www.orymaz.be/
Dinsdag, woensdag, vrijdag zaterdag en zondag open van 12u tot 14u30. Van dinsdag tot en met zondag open van 18u tot 22u30. Maandag is de sluitingsdag.
bekijk ook de andere culinaire reportages op LekkerAntwerpen.be
copyright lekkerantwerpen.be 2024