Altijd een warm weerzien bij De Bomma

923

Restaurant De Bomma blijft bij zijn vertrouwde concept: troostkost en Vlaamse klassiekers. De vrouwelijk kelners zijn nog altijd uitgedost in een voorschoot van grootmoeder.

Het was alweer een eeuwigheid geleden dat we bij De Bomma zijn binnengestapt. Het was een hartelijk weerzien. Zaakvoerders Ronny en Sharon zijn hanteren nu al meer dan 10 jaar het succesvolle concept van eenvoudige gerechten, zoals we die vroeger aten. De volkskeuken wordt hier nog alle eer aangedaan. De kaart is echt uitgebreid, het is onmogelijk dat je hier je goestingeske niet vindt. Van tomatensoep met balletjes (9,90 euro) tot beuling en pladijsreepjes als voorgerecht, volwaardige maaltijdsalades (22,40 euro) en chipolata, kip of steak als hoofdgerecht. Wel rekening houden dat je groentjes, sauzen en aardappelbereiding apart moet bijbestellen. Een lunchmenu (2 gangen) kost 23,90 euro, voor 3 gangen betaal je 27,90 euro.

Maar op een zonnige dag kies je wellicht voor een pot mosselen. Voor juli zijn die al van een meer dan behoorlijke kwaliteit. Voor een pot mosselen natuur, moet je 25,90 euro neertellen, mosselsaus en frietjes inbegrepen. Daarbij kan je kiezen voor een fris wijntje of voor het huisbier ‘Bomma Blond’ (5 euro) of ‘Bomma Rood’ (5,70 euro). Daarnaast is er nog een ruime keuze Belgische bieren.

Willem Ogierplaats 3 (tegenover Het Steen), 2000 Antwerpen, www.restaurantdebomma.be

Een pot mosselen natuur bij De Bommafoto © LekkerAntwerpen.be 2024
Een pot mosselen natuur bij De Bomma foto © LekkerAntwerpen.be 2024
Het huisbier 'De Bomma Blond'foto © LekkerAntwerpen.be 2024
Het huisbier ‘De Bomma Blond’ foto © LekkerAntwerpen.be 2024

Bekijk ook de andere culinaire reportages op LekkerAntwerpen.be 

Beni Falafel: een lekkere, gezonde en goedkope maaltijd

Restaurant De Bomma
4.4
Gebaseerd op 1340 beoordelingen
powered by Google
Kurt Raemen
Kurt Raemen
21:52 17 Oct 24
nog eens gaan eten en zoals steeds weer superlekker en de prijs ,tja ik betaal met plezier iets meer voor kwaliteit ,zeker waard
Catalin-Florin Lazar
Catalin-Florin Lazar
17:51 17 Oct 24
Richard Rymen
Richard Rymen
13:04 14 Oct 24
Jessy Wauters
Jessy Wauters
13:57 13 Oct 24
Michel Vandersteen
Michel Vandersteen
07:50 12 Oct 24
Prijs/kwaliteit te duur. Personeel vriendelijk maar soms meerdere keren opnieuw naar je drankje moeten vragen. Binnen heel luidruchtig.
SHADOW IDK
SHADOW IDK
12:32 10 Oct 24
Dit restaurant is erg goed, ik bedoel de service, het is heel erg goed en het eten smaakt naar de hemel en de sfeer is erg stil en met oude klassieke muziek geeft het me een goed gevoel. Ik raad rundvleesstoofpot met frietjes aan, het is de hemel.
Duncan Dee
Duncan Dee
22:37 09 Oct 24
Groot, modern restaurant met uitzicht op de Schelde. Service is vriendelijk, efficiënt en goed. Het eten is goed. Al met al een heerlijke ervaring. Een bijkomend pluspunt is dat ze de hele dag door service hebben, wat buiten de zomermaanden niet noodzakelijkerwijs het geval is voor veel van de restaurants in de omgeving, die tussen de lunch en het diner een paar uur sluiten.
Varun Agarwal
Varun Agarwal
08:42 08 Oct 24
Authentiek Belgisch eten rechtstreeks uit de keuken van oma
cheeru ailliet
cheeru ailliet
17:22 06 Oct 24
Buiten gezeten op het terras.Was eigenlijk een beetje koud om buiten te eten, maar er was geen plaats binnen.We hebben een dekentje gekregen om ons te verwarmen. Heerlijk 😀Het eten was fantastisch lekker 😋
Guy Van diest
Guy Van diest
06:15 06 Oct 24
Toffe locatie in Antwerpen met zicht op Schelde en Het Steen. Redelijk mega maar toch heel gezellig....ook met al de bomma's aan de muren! Eten dik in orde.
Petra Thaitatkul
Petra Thaitatkul
15:46 03 Oct 24
Zeer attente service, goed eten
Paulien Detailleur
Paulien Detailleur
09:33 01 Oct 24
Mooi restaurant, vriendelijke bediening, leuke sfeer en uitstekende locatie. Voor mensen die maar weinig kunnen eten of een koolhydraatarm dieet volgen, is dit restaurant ideaal wat betreft prijs-kwaliteit. Je betaalt namelijk voor alles apart. Mensen die graag zowel groenten als koolhydraten bij de maaltijd eten, komen wel duurder uit. Het menu biedt een uitgebreide keuze aan traditionele gerechten, de porties zijn royaal en je kan overschotjes gemakkelijk meenemen. Kortom: een aanrader.
Terry Dufour
Terry Dufour
05:12 01 Oct 24
Bijzonder lekker eten met prima service! TOPS!
Nancy Van Herck
Nancy Van Herck
20:37 30 Sep 24
Anna Demeyer
Anna Demeyer
15:30 29 Sep 24
Inna Shymkiv
Inna Shymkiv
19:41 26 Sep 24
Vreselijke service, geen lekker eten, ober probeerde ervan te overtuigen dat het mijn probleem is, dat hij de ingrediënten van de gerechten niet kan beschrijven en benoemen (er stond ook geen beschrijving in het menu). Er lag geen extra servet op tafel (waarom?).
José Luís Lucas
José Luís Lucas
15:19 26 Sep 24
Het heeft een menu in het Spaans.Het eten is niets van deze wereld, maar acceptabel.De slechtst mogelijke service, totaal gebrek aan controle en nulvriendelijkheid. Zelfs om de rekening te betalen moet je opstaan ​​en naar de kassa gaan, waar ze niet eens hallo zeggen, omdat het ondraaglijk veel tijd kost terwijl de obers rustig rondlopen.Als je haast hebt, ga dan niet naar binnen.
Iwan van der Logt
Iwan van der Logt
09:20 26 Sep 24
Prima plek om met mooi uitzicht over de Schelde een hapje te gaan eten. het personeel brengt je vriendelijk naar de tafel en is in "bomma-stijl" gekleed. Helaas is de bediening ook af en toe op bomma tempo, maar verder is de ervaring meer dan voortreffelijk.We namen 2x de scholrolletjes met kroketjes en 1x de kalfsfricassee. We kregen zeer ruime porties, voor ons ruim genoeg om het nagerecht over te slaan en door te gaan naar de koffie.Die hadden we heel graag opgediend gekregen in een oud servies, maar kregen we in een iets te modern tasje. Het stroopwafeltje erbij begrepen we niet, we zijn toch bij de bomma in Antwerpen?Een mooi compliment om mee af te sluiten, ons bomma kan ook prima bier brouwen!!
Branka Domazet
Branka Domazet
06:36 22 Sep 24
Peter Batt
Peter Batt
19:47 21 Sep 24
Fantastisch restaurant op een fantastische locatie met fantastisch personeel en fantastisch eten, kon deze plek niet genoeg aanbevelen. Runderstoofpot en mosselen waren zo goed
Herman Dejongh
Herman Dejongh
12:58 21 Sep 24
Francois Theys
Francois Theys
13:45 20 Sep 24
Iñigo Leura Sagardui
Iñigo Leura Sagardui
13:06 18 Sep 24
Zeer goed eten
Marleen Somers
Marleen Somers
09:50 16 Sep 24
Stefano Picco
Stefano Picco
22:42 15 Sep 24
De Boma in Antwerpen is een charmante plek en ik geef het graag een stevige 4 van de 5 sterren.De sfeer is erg gezellig, met foto's in Gründma-stijl die de muren sieren, waardoor het een warme en nostalgische sfeer krijgt. Het is zo’n plek waar je je meteen thuis voelt, perfect voor een ontspannen maaltijd.Ik had de varkensstoofpot met de puree van de dag, en het was een bevredigend gerecht. De stoofpot was stevig en smaakvol, met mals varkensvlees dat heerlijk samenging met de zachte, goed gekruide puree. Het was het soort troostmaaltijd waar je een tevreden gevoel van krijgt.Het eten was goed, en gecombineerd met de gezellige omgeving zorgde dit voor een aangename eetervaring. Zeker een bezoek waard als je op zoek bent naar een gezellige en bevredigende maaltijd in Antwerpen!
Ferre Cornelis
Ferre Cornelis
11:07 15 Sep 24
Koen gaf me de beste service die je maar kan vragen ik Zou er elke dag naartoe willen echt een top restaurant
bebe
bebe
18:34 14 Sep 24
5 sterren is te weinig voor de service die ik heb gekregen van Koen, elke keer laat hij ons hier helemaal thuis voelen, zoals bij ons bomma.Top kerel!
Peter De Winter
Peter De Winter
17:17 12 Sep 24
Heel gezellig we hadden een super bediening het eten was lekker wat eenvoudig maar wel goed Vlaamse kost heerlijk en prijs kwaliteit zit best goed.een aanrader om eens te doen. Heb er nog eens geweest en dat was wel veel minder goed de frietjes waren erg droog en er is geen enkele stukje sla als je een biefstuk besteld enkel een steak zonder sla das wel even aanpassen ook de saus moest ik extra betalen? Zo kan ik ook een prijs opgeven die goedkoop is maar dan heb je alleen maar een wit bord met een stuk vlees.....jammer de 1ste keer was prima maar nu voel ik me bedrogen op het moment als ik de rekening krijg.....
Lisa Lee
Lisa Lee
12:21 10 Sep 24
Nog laat in de avond wouden mijn vriend en ik nog een etentje zoeken voor zijn overwinning te kunnen vieren op een zondag. Zeer last minute deze plaats gebeld (dankzij verwijzing van zijn mama). Toch nog om 21u kunnen komen eten ookal sloot de keuken om 21u30.We waren zeer verrast. Je krijgt bij het bestellen al een karaf met water dat je kan delen. Verder maakten ze je niet ambetant als je slechts met het water verder wil als drank (in plaats van cola of dergelijke).We bestelden beide een steak met frietjes, groentjes en saus. Je merkt echt dat ze niet het geld proberen uit je portemonnee te halen want ze staan wel op zuinigheid. Als je een grote menu neemt raden ze je meer aan om iets te delen. Ook dat raden wij zelf aan! Zoals op foto te zien waren het echt volle borden. We kregen het beide niet op. Zo zullen wij bij een volgende keer zeker de groentjes delen en de saus ook eventueel.Het is wat aan de duurdere kant maar het was ook verrukkelijk lekker dus dit hadden wij er zeker voor over! En zoals op foto te ziek krijg je waar voor wat je betaald.Wij kregen ook als tip (toen we over bomma's aan het praten waren) dat als je jouw bomma meeneemt en een foto laat nemen (vermoedelijk voor op de grote muren vol foto's in het restaurant) dat de hele tafel een gratis aperitief krijgt. Aanrader dus!Voor de rest een gezellige sfeer. Wij zaten alvast buiten met het mooiere weer. Wat jammer van de auto's en brommers hun getuut maar voor de rest zeer fijne mensen en sfeer. Toiletten ook zeer proper.
Ana
Ana
18:45 08 Sep 24
De Mosselen in Cream & De Bomma waren uitstekend! Jammer dat een begeleiding bij zo'n gerecht (voor zo'n prijs) geld kost... De obers spraken geen Frans en weinig Engels. Zeer mooie plek in de stad Antwerpen.
nana sono
nana sono
15:14 08 Sep 24
We deelden met zijn tweeën een pot vol mosselen! Het was echt heerlijk en werd een van de beste herinneringen aan mijn reis naar Antwerpen. Ook de bijbehorende frietjes waren heerlijk! Ik heb de mosselen op smaak gebracht met witte wijn, maar ik wilde ook graag andere smaken proberen. Het personeel was vriendelijk en de zitplaatsen op het terras waren comfortabel. Ik zou graag nog een keer op bezoek willen komen?
Sven Vennekens
Sven Vennekens
07:01 08 Sep 24
Leuke brasserie, zeer lekker gegeten.
Sophie B
Sophie B
17:24 07 Sep 24
Heerlijke keuken, klantvriendelijke team, aangename sfeer. Een topper 🩷
Shirley Tan
Shirley Tan
16:19 07 Sep 24
Leuke plek: omringd door tientallen foto's van oma's.Uitzicht op De Steen.Mosselen (4 variaties) en garnaalkroketjes waren heerlijk.Service dat er een fles water en broodje kosteloos werd geserveerd.
Лиана Арстамян
Лиана Арстамян
15:03 07 Sep 24
44 euro voor 2 inzetten en extra voor saus is nogal onverwacht. Goed uitgevoerde inzet was ook niet genoeg gegrild. Zou goed zijn om op zijn minst de inzet te dienen met iets zonder extra betalingen :/
Michael Smith
Michael Smith
08:07 06 Sep 24
Johan Michielsen
Johan Michielsen
04:35 02 Sep 24
D NG
D NG
11:24 01 Sep 24
altijd lekker, beetje aan de dure kant
Innerberg Joschi
Innerberg Joschi
16:47 31 Aug 24
Andy Buchanan
Andy Buchanan
07:25 31 Aug 24
Potapenko Anastasi
Potapenko Anastasi
17:18 29 Aug 24
Ik ben in veel restaurants geweest, maar bij deze moest ik een reactie achterlaten. Mijn vriend en ik gingen wandelen en kregen honger. We vonden een visueel aangenaam restaurant vlakbij de dijk. Maar dit is de eerste keer dat ik zo'n presentatie van vlees zie.. 21 euro voor een niet doorbakken biefstuk, als je saus wilt 4,50, als je salade of aardappelen wilt 4,50 (de salade bleek een mix van alles en lukraak, wat de eetlust bedierf. We betaalden 52 euro (geen drankjes bestellen) en kregen dit.
rudy Eckert
rudy Eckert
18:49 25 Aug 24
Aangename zaak, leuke ligging en uitzicht. Mede door het toffe en vriendelijke personeel en het lekkere eten een aanrader.
Natalia
Natalia
20:52 24 Aug 24
Heerlijk eten, zeer goede service. De ober bood zelf een kinderstoel aan en bracht deze mee. Het idee van een kleurboek en stiften aan tafel is een groot pluspunt
Ben Meier
Ben Meier
17:46 24 Aug 24
Dat bijzondere ontbrak.De stoofpot was oké, net als de moules et frites, maar niets bijzonders.De kroketten waren met 10 euro aanzienlijk te duur.Service aardig maar zakelijk.Wij komen niet meer.
Mariyana Tanevska
Mariyana Tanevska
06:17 23 Aug 24
Ontspannen aangename sfeer, geweldig eten en snelle en vriendelijke service.
Tody Eam
Tody Eam
11:29 22 Aug 24
Leuke bediening.
Erin Holley
Erin Holley
18:26 18 Aug 24
Service was niet geweldig. Onze ober was vriendelijk en deed zijn best, maar ze leken onderbezet. We moesten meerdere keren vragen om de mayo die we bestelden en om onze rekening. De spieren de bomma waren erg flauw, ook al kostten ze meer dan de andere. Wij vermoeden dat ze vergeten zijn de saus ervoor mee te nemen..
Pedro S. Sarmento
Pedro S. Sarmento
11:16 18 Aug 24
Bijna 20 € voor een duocroquet dat normaal was… ik verloor mijn eetlust
Karin Wuyts
Karin Wuyts
17:14 16 Aug 24
Graziella Santoro
Graziella Santoro
21:17 15 Aug 24
Erik Boonroy
Erik Boonroy
19:44 15 Aug 24
Lisa Heesters
Lisa Heesters
13:19 15 Aug 24
Mathieu Le Coz
Mathieu Le Coz
13:11 15 Aug 24
Heel lang wachten en 40 euro voor een gebakken mossel en een biertje, het is te duur. Zeer teleurgesteld
Robin R
Robin R
16:32 12 Aug 24
kristiaan scheers
kristiaan scheers
20:05 11 Aug 24
Cindy Spiessens
Cindy Spiessens
17:48 11 Aug 24
Zeer lekker gegeten op het binnenterras.We namen goulash en deze was met een heerlijke smaak.Het slaatje geitenkaas was ontzettend groot, dit krijg je niet op.Wij zijn verrast en komen zeker terug.
Michel Liégeois
Michel Liégeois
19:12 10 Aug 24
Florencia
Florencia
12:50 10 Aug 24
Alles heerlijk
Susu 21
Susu 21
18:06 05 Aug 24
AGUSTIN TALLON GARCIA
AGUSTIN TALLON GARCIA
07:41 04 Aug 24
Een zeer goede plek om te dineren, luidruchtig en met weinig ruimte tussen de tafels.
Chay
Chay
09:13 02 Aug 24
Fijn restaurant en aangenaam terras, weg van de drukte en toch centraal gelegen. Snelle service en de mosselen look zeer lekker! Genoten van een gin tonic, met garnituren zoals het moet!
damla çetinkaya
damla çetinkaya
22:05 01 Aug 24
mosselen waren zo heerlijk! En de sfeer is echt leuk!
Kostiantyn Shutko
Kostiantyn Shutko
21:10 31 Jul 24
Martin Rings
Martin Rings
16:45 29 Jul 24
Geweldig restaurant met heerlijk zelfgebrouwen bier. De mosselen waren uitstekend. Bij mooi weer kunt u buiten zitten en genieten van het uitzicht op het water en het kasteel.
nergiz tekin
nergiz tekin
21:09 28 Jul 24
Marti
Marti
19:25 28 Jul 24
Het eten was heerlijk en het restaurant zat vol met locals die aan de buitentafels van hun maaltijden genoten. We bestelden allebei mosselen, die in grote potten werden geserveerd. We hadden één bestelling met ons moeten delen omdat de porties enorm waren - het was meer dan we konden afmaken. Veerle was onze ober en was zo aangenaam en aangenaam. Sterk aanbevelen.
Leonardo Saviane
Leonardo Saviane
13:43 28 Jul 24
Goede service en eten geweldig! Mosselen en Konijnenstoofpot aanbevolen!
Chris Embregts
Chris Embregts
07:59 25 Jul 24
Echt heerlijk, aanrader!
Duane Luis Magpali
Duane Luis Magpali
11:28 22 Jul 24
Heerlijke konijnenstoofpot! Vraag om een ​​bord brood om de smaak van de saus in de stoofpot te maximaliseren. Het lunchmenu of menu du jour is vrij beperkt, dus concentreer u op de afzonderlijke voorgerechtitems.
Kurt Kampa
Kurt Kampa
06:55 22 Jul 24
Alles was geweldig, behalve de 2 dode muizen die onder onze stoelen werden gevonden. Als het restaurant iets had gecompenseerd, had ik de dode muizen niet genoemd.
Adam Bil
Adam Bil
06:10 21 Jul 24
De lekkerste mosselen die we ooit hebben gegeten, ik raad de ‘de bomma mosselen’ aan. De saus is op bierbasis en de smaak past perfect bij de mosselen. De portie is erg groot; mijn vrouw kon de helft ervan niet afmaken. De service op deze plek is top. Ze merkten discreet dat we last hadden van een wesp en hebben het probleem volledig opgelost. Uiteindelijk heeft het hele team onze borden naar binnen verplaatst. Dat waarderen wij enorm. We komen zeker terug. Volg mij op IG 1.adamb
Lisa Van Heurck
Lisa Van Heurck
16:29 19 Jul 24
Selin Ozdamar
Selin Ozdamar
10:55 14 Jul 24
Joost van Schijndel
Joost van Schijndel
13:05 11 Jul 24
Toplocatie, heerlijk eten en uitstekende service
Marjosé Lugtenborg
Marjosé Lugtenborg
20:29 10 Jul 24
Leuk restaurant met terras ( in avondzon vanavond). Belgische stoofpotjes zijn heerlijk en de Sabayon de lillet zéker een top dessert . Veerle heeft ons uitermate leuk en informatief bediend . Een fijne stek voor een uitgebreid avondmaal .
BUBLO Meubelen & Design
BUBLO Meubelen & Design
17:53 04 May 24
Wauw wauw wauw. Wij liepen voorbij en onze aandacht werd getrokken door het mooie terras. Dus trap op naar boven en vragen of er een plekje vrij was voor de lunch. Die was er, en hoe…Echt een heerlijk plekje met uitzicht op het steen. Stoofvlees met patat… om je vingers bij af te likken. Een eigen biertje, super leuk en hij was ook nog eens heerlijk. Wij raden dit iedereen aan. De bediening was super attent, wees ons op het prijsvoordeel van de 2gangen lunch. Binnen nog gebruik gemaakt van het toilet. Geen straf ook om binnen te zitten, wat een leuke aankleding en fijne sfeer. Toilet keurig netjes en de foto’s in de hal geven een huiselijk gevoel.
davy van migro
davy van migro
08:57 06 Feb 24
Leuke zaak zeer vriendelijk personeel en het belangrijkste zeer kindvriendelijk het eten was heerlijk zoals het bij de bomma zou zijn wij hebben echt genoten van onze uitstap naar Antwerpen om te gaan eten bij de bomma de zaak is zeer goed ingericht en zeer gezellig om er te zitten met de foto’s van alle bomma’s aan de muur dit geeft een extra tintje dat je ergens anders niet vind de mixed grill was heel lekker de mosselen van de bomma waren heerlijk het andere gerecht ben ik even kwijt van naam maar was ook overheerlijk en ja ik heb overal van geproefd 😛 onze dochter kreeg een apart bord en mocht van iedereen meeproeven aan tafel zei heeft ook een super ervaring gehad wij komen zeker nog een keertje terug bedankt voor jullie super service
Jochem van Hulten
Jochem van Hulten
13:37 03 Jan 24
Erg lekker gegeten en genoten van de gastvrijheid. Een simpele kaart met Vlaamse klassiekers die erg goed in de smaak vielen.Het restaurant heeft een leuke sfeer en we werden snel geholpen.De frietjes en de vol-au-vent hadden wat warmer mogen zijn, maar we hebben heerlijk gegeten.
MJV
MJV
22:16 24 Nov 23
Leuk Belgisch restaurant. Vriendelijke bediening en een leuke inrichting/sfeer. De kaart is lekker alleen had ik de mosselen besteld en die waren droog en daarmee bedoel ik dat er geen kookvocht bij zat. De garnalen cocktail was lekker alsook de garnalen kroketjes. De frieten waren lekker krokant. Ook de bij gerechten zoals de witlof salade, bloemkool pastinaak etc waren lekker. De herten stoof waarvan ik heb geproefd van mijn tafelgenoot was zalig. Dus de volgende keer neem ik een van de stoofgerechten. En de speciaalbieren (op de fles) proberen is de moeite waard.
Bekijk alle beoordelingen
js_loader

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in