Brasserie De Harmonie is een eethuis, waar je lekker eet en waar je je op je gemak voelt. Het is een klein restaurant met Belgische gerechten. Elke maand verandert het menu. In het najaar kan je kiezen voor wildgerechten. Klassiekers zoals filet pur staat heel het jaar op de kaart.
Het is een beetje als thuiskomen. Bij restaurant de Harmonie stap je binnen in de huiskamer met zicht op de open keuken. Daar staat chef Stijn onverstoorbaar zijn ding te doen. Verse producten, daar zweert hij bij. De kaart is niet te groot maar biedt met 7 voorgerechten en evenveel hoofdschotels toch voldoende keuze. Bij elke gerecht staat ook een suggestiewijn vermeld, per glas of per fles. Het aanbod van wijnen per glas is dan ook groot.
Bij ons bezoek in oktober kozen we voor gerookte zalm met groen kruiden, citroen, sjalot (22 euro) en toast en scampi’s met pastis en curry. (23 euro) als voorgerecht. De hoofdschotels waren kalfsblanquette (27 euro) en wilde jonge eend met witloof en bloedworst (38 euro). Iets wat je niet vaak meer tegenkomt als je a la carte wil eten is bouillabaisse, met vis volgens het aanbod (35 euro). Faire prijzen voor gerechten die tiptop in orde zijn. Als nagerecht een a la minute geklopte sabayon.
Nog een pluspunt zijn het stoffen tafellinnen en servetten. De tafels zijn altijd keurig gedekt en dat is het werk van gastvrouw Sofie. Zij zorgt voor de bediening en geeft wijnadvies. Stijn en Sofie zijn de vaste tandem waar alles rond draait en brengt al jaren goede kwaliteit. Er is ook de mogelijkheid om gerechten uit te halen. Tijdens de kerstperiode wordt daar opnieuw volledig op ingezet.
Brasserie De Harmonie is een van die zeldzame restaurants in Antwerpen, waar je al op voorhand weet ‘het zal in orde zijn’. Het is genieten in alle eenvoud en met kwalitatief hoogstaande gerechten, ondertussen al 11 jaar aan een stuk.
De Harmonie, Harmoniestraat 54, 2018 Antwerpen, https://www.brasserie-deharmonie.be/
Nog meer culinaire reportages op www.LekkerAntwerpen.be