De Koraal ligt tegenover sterrenrestaurant ’t Fornuis en is ook een van de restaurants van Johan Segers. Toch vaart De Koraal zijn eigen koers, met Chef Luc Vandamme die heerlijke gerechten bereid met topproducten zoals truffel, kaviaar en kreeft. De kwaliteit is hoogstaand, de bediening joviaal. Heel populair is het 5-gangenmenu a 65 euro. Maar je kan er ook a la carte eten. Heel populair is de kreeftensla waar je een kreeft van 550gr krijgt voorgeschoteld, vers gekookte en volledig uit de schaal op sla met frambozenvinaigrette. Nog specialiteiten zijn de Italiaanse Bergham uit Umbrie en de Jambon Iberico. Aan deze superieure kwaliteit hangt dan ook een prijskaartje, maar je eet er nog behoorlijk goedkoper dan in ’t Fornuis of andere sterrenrestaurants.
Het is een adresje dat niet gekend is bij het grote publiek, maar toch moet je reserveren. Bistro De Koraal is klein en zodoende snel volgeboekt. Het is een absolute aanrader voor een speciale gelegenheid.
Bistro De Koraal, Leeuwenstraat 1, 2000 Antwerpen. Tel : 03/226.26.70