Cella, de heerlijke keuken van chef Christophe De Koninckx

1137
Restaurant Cella, Kattendijkdok-Oostkaai

Met Cella, heeft Antwerpen er een bijzondere hotspot bij. Een strak en industrieel interieur aan de rand van het Kattendijkdok en een topchef in de keuken. De opvolger van het Pomphuis, is nu een aantal weken open, tijd om eens te gaan proeven.

Met vrienden een lunchafspraak, daar is Cella en ideale plek voor. Het is een pop-up restaurant voor minstens vijf jaar omdat het Pomphuis omwille van de Oosterweelwerken voor een lange periode gesloten blijft. In de open keuken staat de getalenteerde Christophe De Koninckx aan het fornuis en de BBQ. Op de kaart vind je oervlaamse gerechten als roggevleugel en asperges à la Flamande, maar evenzeer Baskisch Txogitxu kalfsvlees. ’s Middags wordt een 3-gangen lunchmenu geserveerd. Wij hielden het bij twee voorgerechten met de verrassende Shabu Shabu, Tom Kha Kai met hoevekip (26 euro) en de ceviche van zalm, kombu en avocado (27 euro). Daarbij een flesje Shaya Verdejo (36 euro). Absoluut een voortreffelijke maaltijd.

Een klein verbeterpuntje: de manier waarop de medewerker die onze jassen aannam, gaf ons het gevoel dat we dankbaar mochten zijn om er te mogen eten.

Cella, Kattendijkdok-Oostkaai 21B, website : www.cella.be

gesloten op zondag

Shabu Shabu, hoeve kip, Tom Kha Kai in Cella.
Shabu Shabu, hoeve kip, Tom Kha Kai in Cella. foto © LekkerAntwerpen.be 2024
Ceviche, zalm, kombu, sucrine, avocado.in Cella Antwerpen
Ceviche, zalm, kombu, sucrine, avocado. foto © LekkerAntwerpen.be 2024

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in