Italiaanse pastagerechten uit de keuken van een sterrenrestaurant

1189
Chef Tim Meuleneire wil The House of Franq meer toegankelijk maken. foto © LekkerAntwerpen.be 2025

Enkele weken geleden opende in The House of Franq een klein Italiaans restaurant La Volta. De klemtoon ligt op pastagerechten. Die komen uit dezelfde keuken als het naastgelegen restaurant Franq, dat één Michelinster heeft.

Sterrenchef Tim Meuleneire wil The House of Franq toegankelijker maken voor het breder publiek. Voor veel mensen is de drempel misschien te hoog omdat Franq een sterrenrestaurant is. “Met La Volta willen we die drempel inderdaad verlagen,” vertelt chef Tim. De menukaart is bewust niet te groot, omdat de gerechten uit dezelfde keuken komen als die van het sterrenrestaurant. “Zo wordt de druk op het keukenteam niet te hoog, integendeel, het zorgt juist voor een aangename afwisseling.”

Je kunt eten aan de grote tafel of knus aan kleinere tafeltjes. foto © LekkerAntwerpen.be 2025

Als voorgerecht kan je kiezen voor bruschetta’s (2 stuks vanaf 5,5 euro) of een antipasti misto (22 euro). De prijzen van de pasta’s beginnen bij 22 euro, risotto en ravioli kan je eten vanaf 24 euro. De maaltijden worden geserveerd in een stijlvol salon aan een grote tafel of aan kleinere tafeltjes. Er kunnen ook 4 witte en 4 rode wijnen per glas besteld worden.

De naam la Volta verwijst naar de kluis in de kelder van het gebouw. In die zaal wordt op vrijdagmiddag een wijnbeleving gehouden. Sommelier Dylan Mouslim presenteert hier een selectie van bijzondere wijnen, vaak gecombineerd met bijpassende hapjes.

Deze nieuwe initiatieven bieden zowel Antwerpenaren als bezoekers de kans om te genieten van culinaire hoogstandjes in een historisch en sfeervol kader. Voor meer informatie over La Volta en de activiteiten van The House of Franq, kunt u terecht op de officiële website.

Kipdorp 10-12, 2000 Antwerp | Belgium

https://restaurantlavolta.com/

De pastagerechten komen uit dezelfde keuken als het eten van sterrenrestaurant Franq. foto © LekkerAntwerpen.be 2025
De pastagerechten komen uit dezelfde keuken als het eten van sterrenrestaurant Franq. foto © LekkerAntwerpen.be 2025
Chef Tim Meuleneire wil The House of Franq meer toegankelijk maken voor het grote publiek. Complexloos genieten van een Italiaans gerecht en een goed glas wijn. foto ©◊ LekkerAntwerpen.be 2025
Complexloos genieten van een Italiaans gerecht en een goed glas wijn. foto © LekkerAntwerpen.be  2025
Pasta Vongole in La Volta.foto © LekkerAntwerpen.be 2025
Pasta Vongole in La Volta. foto © LekkerAntwerpen.be 2025
Elke vrijdagmiddag is er een wijnbeleving in de kluizenzaal van The House of Franq. foto ©LekkerAntwerpen.be 2025
Elke vrijdagmiddag is er een wijnbeleving in de kluizenzaal van The House of Franq. foto © LekkerAntwerpen.be 2025
Sommelier Dylan Mouslim serveert geselecteerde wijntjes.foto © LekkerAntwerpen.be 2025
Sommelier Dylan Mouslim serveert geselecteerde wijntjes. foto © LekkerAntwerpen.be 2025

© LekkerAntwerpen.be 2025

Ontdek ook de andere culinaire reportages van LekkerAntwerpen.be

Danieli il Divino: tijdloze klassiekers in Park Den Brandt

Da Fellini – De vurige keuken uit Calabrië 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in