Giorgio Longo, een Siciliaanse sterrenchef (La Madonina dell Pescatore & Clandestino, Trussardi alle Scala, Noma, Michel Bras en La Bastide de Moustier van Alain Ducasse) heeft recent 2 restaurants geopend in Antwerpen. Cannolo, waar je streetfood gerechten kunt proeven en het meer gourmand belevingsrestaurant Arrikiiati. De twee eethuizen op de rand van het Schipperskwartier liggen zo goed als naast elkaar. Ramona, de zus van de topchef, doet het verhaal
gesprek met Ramona Longo van Arrikiiatie en Cannolo
Cannolo is een Restaurant Siciliaans, niet specifiek Italiaans, maar Siciliaans, want wij hebben gekozen voor onze streetfood te tonen, de mensen kunnen hier klassieke streetfood-recepten, zoals je die kan vinden in Sicilië of andere plekken in Italië, maar
op een ‘gourmet-manier’, met verse producten, biologische producten van België en natuurlijk ook van Sicilië.
Wat staat er dan zoal op de kaart?
Op de kaart staat zeker Arancini. Arancini is een soort rijst gerecht, een ‘bolleke’ rijst, samen met de klassieke ragout, ragout is onze
saus, die mensen ook gebruiken om pasta of voor andere gerechten te maken. Wij maken de Arancini speciaal met gerechten van België. Zo kan je bijvoorbeeld Arancini met garnalen van België of met witlof.
Mensen die een echte Siciliaanse beleving willen, die kunnen ook terecht in het restaurant hiernaast, Arrikiiati en daar gaat de chef een aantal typisch Siciliaanse zaken bereiden.
Ja, voor iemand die de Siciliaanse ervaring wil hebben, een ‘discovery’ de échte Siciliaanse gerechten, maar op een ‘gourmet-manier’ op een moderne manier kan dat vinden bij Arrikiiati, waar Giorgio en Delphine die gaan zeker u meenemen in het Siciliaanse verhaal en de gerechten.
Het is ook altijd wel een verrassing dat je daar eet hé?
Het is een surprise ! Je komt binnen en je geniet. Arrikiiati, de naam betekent ‘genieten’.Het is een Siciliaanse naam zegt ‘enjoy’. Je komt hier en je moet niet nadenken, genieten, gerechten proeven en een ‘experience’ doen.
De Chef (Giorgio) heeft ook een hele goede reputatie. Hij heeft jaren in verschillende Michelin-sterren zaken gewerkt…
Ja inderdaad, hij heeft gewerkt bij Michel Bras en nadien bij Moreno Cedroni in Italië, en Alain Ducasse in Frankrijk, maar ook bij Gordon Ramsay en bij Noma in Kopenhagen, dat zijn super-belangrijke ervaringen en dat merk je in de gerechten van Giorgio.
Cannolo verwijst naar een dessert, maar je kan meer eten dan een dessert alleen bij Cannolo ….
Ja, bij Cannolo kan je streetfood eten, starten met arancini, daarna panelle, pane Cunzatu, allemaal typische streetfood gerechten en daarna eindigen met een canollo, een dessert, gemaakt op verschillende manieren, met verschillende sauzen, gemaakt door de chef.s
©LekkerAntwerpen.be 2022