Jardin Public (vroeger Hof van Nauwelaerts) is al jaren een vaste waarde in Berchem. Je kunt er gewoon iets komen drinken, een snack eten of genieten van een uitgebreide maaltijd.
Het is zalig op het terras van Jardin Public in Berchem. De bomen van het parkje ernaast zorgen voor voldoende schaduw, een occasioneel vliegtuig dat overvliegt, geeft je een instant vakantiegevoel. Je kunt er heel de dag door terecht voor een hapje of een drankje, de keuken is doorlopend open vanaf het middaguur tot 21u. Binnen zijn er drie eetkamers; vooraan bij de bar waar je een snack kunt eten, de twee andere zalen zijn beschikbaar voor gastronomen die meer uitgebreid willen tafelen. De keuken is klassiek en volgt de seizoenen. In de zomerperiode is er een duidelijke knipoog naar de mediterraanse keuken. De Gazpacho met croutons en krokante groentjes (9 euro) is overheerlijk. De ganzenlever wordt geserveerd in verschillende bereidingen en met een roggeverdommeke (26 euro). Ook La Belle Flamande (Belgische uitloopkip) met curry, kokos, gewokte groenten (29 euro) is een aanrader. Het keuzemenu (3 gangen) is er vanaf 55 euro.
Jardin public heeft recent zijn wijnaanbod sterk uitgebreid. De gevarieerde wijnkaart is 12 bladzijden lang en biedt ook halve flesjes (37,5 cl). Jardin Public is niet het goedkoopste restaurant, maar de kwaliteit is navenant. Er zijn ook zalen ter beschikking voor feesten of bijeenkomsten.
Ik ben iemand die erg kieskeurig en kritisch is als het gaat om lekker eten en uit eten gaan in het algemeen. Ik kijk en observeer elk klein detail. Toen ik hier kwam, was ik sceptisch. Laten we zeggen dat het personeel mij ongelijk heeft bewezen. Ik heb geen enkel minpunt of gebrek kunnen ontdekken. De service was uiterst vriendelijk en toch niet chic en zeer gastvrij. Bereid om u te helpen en te helpen. Het eten was uitstekend. Ik heb echt genoten van mijn gerecht, hoewel ik veel minder had verwacht, was ik verbaasd over de smaak, presentatie en algehele kwaliteit van de gerechten die werden geserveerd. Ze waren met gemak een van de beste van heel Antwerpen! Het menu is niet rommelig. Elk gerecht wordt met zorg bereid en ik zou zeggen met liefde. En als last but not least is het gevestigd in een prachtig traditioneel en goed bewaard gebleven gebouw omgeven door groen met een ongelooflijk goed gedaan interieur met sfeer in gedachten! Zonder twijfel 5 sterren in elke categorie!
Waar zal ik beginnen… Een kennis vertelde in geuren en kleuren over haar ervaring, en zo had ik een doel om mijn verjaardag te vieren in gezelschap van een vriendin. Ik kan alleen maar positief zijn. Van begin tot einde is de bediening perfect, vriendelijk en professioneel. De keuze uit het menu is overzichtelijk (je kan deze thuis reeds inkijken) en best verzorgd naar ieders voorkeur… In onze gemaakte keuze van gerechten zaten zoveel overheerlijke smaken en texturen, het was top. Ook de wijnkaart heeft aardig wat lekkers te bieden naargelang je gekozen gerecht. Heel gezellig om hier te zitten ook, met op de achtergrond een niet storend zacht spelende melodie. Van aperitief tot koffie, alles was gewoon perfect... een aanrader voor elkeen die een verfijnde keuken weet te waarderen, en er van kan genieten.
Het is een geweldig restaurant met een geweldige ambiance. Het opdienpersoneel is geweldig en deskundig.Ik had de mosselen bereid in witte wijn als voorgerecht en had een biefstuk als avondeten. Hoewel ik door onze ober eraan werd herinnerd dat ze niet samengaan, waren ze allebei fantastisch!Ik raad Jardin Public ten zeerste aan als je in de buurt bent.
Uiterst onwelkom gevoeld door de afsnauwende medewerkster . Ik begrijp dat je een slechte dag kan hebben.. maar komaan zeg! Hier kom ik nooit meer vragen of we een ijsje kunnen eten met de kindjes 😉
Ik ontdekte dit restaurant bij toeval tijdens een weekendje Antwerpen en ik moet zeggen dat het mij verbaasde. Als Italiaan ben ik als ik naar het buitenland ga erg kieskeurig en vertrouw ik de lokale keuken niet vaak, maar hier vond ik een zeer warme omgeving, uitstekend eten (vooral het vlees) en zeer vriendelijke obers. Ik zal zeker terugkomen!
Met een gezelschap van 18 personen gereserveerd. Bij aankomst stond er een mooi gedekte tafel op ons te wachten en werden we zeer vriendelijk bijgestaan door het personeel. Al het eten werd door gans de groep zeer goed bevonden. Bedankt voor deze fijne middag.
- Zittend in de Bistro met muziek uit de jaren negentig, hoewel gereserveerd voor de resto, droeg niet echt bij aan de sfeer- 2 schaaltjes met een zwart haar- 1 voorgerecht vergeten en kwam te laat- amuse en vork direct op tafel, geen bord of tafelkleed
Het restaurant is zeker mooi ruimtelijk en plaats genoeg beetje kasteel stijl.Toch de prijs van de maaltijden overstijgt wat er op je bord komt. Het eten is goed maar de maaltijden zijn zeer simpel opgediend. Zonder veel diepgang. De bediening is zeer stijf en zeker niet vriendelijk. Bij problemen niet gepast reageren. Wij waren van het voorgerecht 40 minuten aan wachten op hoofdgerecht. Toen ik de bediening hierover een vraag stelde. Was het antwoord de rest van restaurant is ook nog maar aan zijn voorgerecht bezig .Toch waren wij als eerste in het restaurant voor er andere gasten aanwezig waren ?? .Nee dit was geen aangename ervaring hier komen we nooit meer terug !
Voor een zakenlunch in het restaurant-gedeelte afgesproken.De service is er op en top!!Minpuntjes: geen privé parking, dus enkel in de betaalzone rondom je auto kwijtspelenEn het scheiden van de brasserie en het restaurant, gaf mij een dubbel gevoel...Zo van... "is de brasserie" de minder chique versie dan hun restaurant?
We hebben hier met 7 gereserveerd op een weekavond. Bij het bestellen hadden we de menukaarten verzameld op de hoek van de tafel voor het gemak van de ober. Bij het ophalen van deze kaarten stootte hij een wijnglas om. In plaats van zich gewoon te verontschuldigen zij de ober meteen dat het onze schuld was omdat wij het glas op de kaarten hadden gelegd (niet waar). Ik had een filet pur besteld, maar toen de hoofdgerechten aankwamen kreeg ik een minder goed stuk vlees (bavunet?). We zijden dit tegen onze ober, gewoon om het duidelijk te maken, we vroegen niet voor een vervanging, maar hij viel ons direct weer aan door te zeggen dat ik nooit een filet pur had besteld. Het eten was zeer lekker maar de ober was zeer aanvallend en probeerde ons dingen wijs te maken wat heel onaangenaam was.
Heel erg lekker eten! Ook aan de dienster die haar job met liefde deed en heel veel geduld had met onze grotere groep!De kaaskrokketen waren heel erg lekker met de groentjes als voorgerechtje.De Rib-Eye was perect! De peperroomsaus was zalig en het slatje paste er perfect bij, een lekkere frisse toets!Als dessert had ik de crème brûlée die enorm lekker was en met echte vanille is gemaakt maar het dessertje van de chef was nog beter! Een echte delicatesse
[…] Jardin Public: klassieke gerechten en uitgebreide wijnkaart […]