La Sarissa, wereldkeuken in Turks restaurant.

471

Enkele maanden geleden opende restaurant La Sarissa de deuren. Het is het vijfde restaurant van een gekende Turkse horecafamilie, het eerste in België.

Chef Halil wil zijn internationale ervaring op het bord brengen.  De klemtoon ligt op de Turkse keuken, maar er zijn ook Italiaanse pasta’s en Belgische steak en entrecote. De chef heeft ook een tijdje gewerkt in restaurant De Kleine Barreel.

Er werd ons meteen een amuse aangeboden, een pompoensoepje met tempura van worst.  Wij gingen voor een mezzeschotel met Boregi (fetakaas in deegrolletjes), Yaprak Sarma (druivenbladen gevuld met gehakt), Cacik (Turkse variant van Tzatziki), fetakaas, brood, olijven en zelfs zalm en ansjovisjes. Een degelijke portie voor 14 euro.  De hoofdschotel,  Köfte (8 euro) was ook zeker voldoende en werd geserveerd met rijst, een slaatje en saus. Wie liever geen vis eet, kan ook forel of zalm bestellen.  Er zijn ook verschillende lunchmogelijkheden.

La Sarissa is een degelijk en budgetvriendelijk restaurantje.

La Sarissa, Palinckstraat 56, 2100 Deurne tel 0468/227 220   www.lasarissa.be