Met Lekker Antwerpen ontdekken we graag nieuwe zaken met veel potentieel, maar we besteden ook heel graag aandacht aan de vaste waarden in’t stad, restaurants die al jarenlang toonaangevend zijn. Zo gingen we nog eens op bezoek bij ‘de Pazzo’ van chef Ingrid Neven.
Restaurant Pazzo onderbrengen in een bepaalde categorie is moeilijk en dat hoeft ook niet. Ingrid brengt een creatieve keuken met accenten op Italië en Azië. Meer dan 25 jaar geleden werd bewust gekozen voor de naam Pazzo, het Italiaanse woord voor prettig gestoord. Een beschrijving die perfect op zijn plaats is.
Truffel is wel een vaste waarde in de gerechten. Bij de ‘classics’ vind je dan ook verschillende plats met de ondergrondse zwam. Die classics zijn gerechten die al vele jaren meegaan. Voorbeeld in de risotto met verse truffel. Sinds het 25-jarig jubileum is er ook een experience menu. Op 1 oktober werd dat voorzien van nieuwe gerechten.
Wij kozen voor tataki van zalm, met rammenas, gember, sojasaus en gember (22 euro) en de pijlinktvis met rode biet, gepekelde gember, rode ui en shiso (26 euro). Twee keuzes die de verwachtingen overtroffen. Daarbij een witte Sancerre wijn, altijd een goede begeleider bij een heerlijke maaltijd. Restaurant Pazzo verrast na meer dan 25 jaar nog altijd, wie gastronomie in Antwerpen wil ontdekken, mag dit adresje zeker niet overslaan.
Open voor lunch en diner op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Woensdag, zaterdag, zondag en feestdagen gesloten.
Oudeleeuwenrui 12, 2000 Antwerpen, pazzo.be
© LekkerAntwerpen.be 2024
Bekijk ook de andere reportages op de culinaire blog LekkerAntwerpen.be
Restaurant Piétrain: iconisch vleesrestaurant in de vroegere slachthuiswijk