Vorig jaar opende restaurant ‘K’ de deuren aan de oude moutfabriek in Wijnegem. De inrichting van het restaurant mag zeker ‘artistiek’ genoemd worden. De talrijke schilderijen aan de muren springen direct in het oog bij het binnenkomen. Ook het uitzicht op het Albertkanaal geeft bij zonsondergang een rustgevende, gezellige sfeer.
Bij het krijgen van de menukaart wordt het concept duidelijk uitgelegd. Je kan kiezen voor verschillende gerechtjes om samen te delen, of je gaat voor een bepaald menu om je smaakpapillen vervolgens te laten verrassen. Wij kozen dat laatste, we gingen voor het ‘ontdekkingsmenu’ en kregen tien verschillende gerechtjes geserveerd.
Voor een ontdekkingsmenu betaal je zo’n 59 euro per persoon.
ONTDEKKINGSMENU
- Rode Misosoep van warme Japanse bouillon
- Rijstsnack met pikante kabeljauw kuit
- Tsunomo van opgelegde seizoensgroenten
- Kippenboutjes Karaage met tsensuyu saus
- Sashimi (selectie van de chef)
- Tong, krokant geroosterd met bathasoyu saus
- Oosterscheldekreeft met seizoensgroenten
- Selectie van twee nigiri’s (selectie van de chef)
- Wagyu, chili, licht gemarineerd, yakiniku saus en een seizoensgarnituur
- Brownie
De verschillende gerechtjes vertrekken steeds vanuit de Japanse basis, gevolgd door een mediterraanse twist. Door het rijkelijke gebruik aan verse producten en pure smaken, krijg je hier bij ‘K’ een boeiende smaakervaring.
Over de wijnen kunnen we weinig meegeven aangezien er die avond geen alcohol gedronken werd. Toch weet het restaurant zich te onderscheiden door een aantal zeer lekkere mocktails op de kaart te voorzien. Door ook hier een rijke beleving aan smaken wordt alcohol niet gemist.
Wie graag eens wat uitgebreider en chiquer uit eten gaat, is bij restaurant ‘K’ aan het juiste adres. De sharingformule is meteen ook gezellige manier om samen lekker te genieten.
Restaurant K, stokerijestaat 21, Wijnegem, Tel 03/344 25 90. Website : https://www.k-restaurant.be/
Verslag : Larisa De Vries