Pici: no-nonsense pastarestaurant
Pici is een restaurant waar je terecht kunt voor een heerlijke pasta. In de open keuken kan je de chefs aan het werk zien. De kaart is klein, maar toch gevarieerd.
Ondanks het kwakkelweer zitten de restaurants en terrassen op de Dageraadplaats goed vol. Een...
Jardin Public: klassieke gerechten en uitgebreide wijnkaart
Jardin Public (vroeger Hof van Nauwelaerts) is al jaren een vaste waarde in Berchem. Je kunt er gewoon iets komen drinken, een snack eten of genieten van een uitgebreide maaltijd.
Het is zalig op het terras van Jardin Public in Berchem. De bomen van het...
Papatya in Mortsel: (h)eerlijke keuken, warme ontvangst
De Turkse keuken is veel rijker dan alleen maar Doner Kebab. De basis lag in het Ottomaanse rijk, dat zich uitstrekte van Europa tot het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Variatie is dus troef en de keuken is bovendien heel gezond.
Wie wil kennismaken met het lekkerste...
Nick’s café: gezelligheid kent geen tijd
Nick's Café is al meer dan 30 jaar een begrip in Antwerpen. Het groeide van een studentencafé tot een no-nonsens bistro waar je terecht kan voor gerechten uit de Belgisch-Franse keuken.
De gerechten staan op een krijtbord, met bovenaan de dagschotel. Klassiekers zijn de...
Kroatische vleesschotel aan betaalbare prijs
kroatisch restaurant antwerpen
A Tavola: Napolitaanse trattoria in de Harmoniewijk
A Tavola is naar onze mening toch een van de betere Italiaanse restaurants in het Antwerpse. Sinds de uitbreiding met het pand ernaast is het al makkelijker om een tafeltje te reserveren.
De gerechten staan op een krijtbord genoteerd en worden door de Napolitaanse chef...
Cella, de heerlijke keuken van chef Christophe De Koninckx
Met Cella, heeft Antwerpen er een bijzondere hotspot bij. Een strak en industrieel interieur aan de rand van het Kattendijkdok en een topchef in de keuken. De opvolger van het Pomphuis, is nu een aantal weken open, tijd om eens te gaan proeven.
Met vrienden...
Nam Fong in Deurne vaste waarde sinds 1970
Volgend jaar viert Chinees restaurant Nam Fong in de Boshovestraat in Deurne zijn 55ste verjaardag. In die periode groeide het uit tot vast adres van vele gastronomen en foodies, in heel groot Antwerpen trouwens. De keuken is hoogstaand en lekker, de bediening professioneel maar...
Culinaire belevenis met Chef Tulli bij Beni Falafel
Chef Tulli Padwa, bekend van de tv-serie Shalom Allemaal verzorgt binnenkort een unieke culinaire avond bij Beni Falafel. Hij maakt het voorgerecht en dessert en de hoofdschotel is de 'wereldberoemde' humus compleet van het bekende falafelhuis in de Lange Leemstraat. Beni Falafel is de...
Pita Waterpoort, wellicht de beste ‘shoarmatent’ van ’t stad.
Antwerpen telt heel wat pita (shoarma) zaken. Shoarma is wellicht het meest gekende Turkse gerecht en het smaakt heerlijk voor of na een avondje stappen. Maar er zijn heel grote verschillen tussen de verschillende ‘kebab’ zaken.
Wat is het verschil tussen pita, shoarma en...