De Turkse keuken is veel rijker dan alleen maar Doner Kebab. De basis lag in het Ottomaanse rijk, dat zich uitstrekte van Europa tot het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Variatie is dus troef en de keuken is bovendien heel gezond.
Wie wil kennismaken met het lekkerste uit het culinaire aanbod van de Turkse keuken, zit in restaurant Papatya op de juiste plaats. Met de Papatya-tafel krijg je een uitgebreid assortiment voorgeschoteld van koude en warme mezze. Vaste waarden zijn de Cacik (Tzatziki), de pittige Sucuk, een droge Turkse worst, calamares en Böreks, deegrolletjes met schapenkaas, vergelijkbaar met Feta. Wij proefden ook nog de verse zeebaars in een lichte currysaus met saffraan, een verfrissend zomergerecht.
Voor Doner Kebab moet je hier niet zijn. Heel af en toe staat het als suggestie op de kaart. Voorts biedt het menu gerechten als mixed grill, moussaka, kruidige Köfte burgers en vegetarische opties. De Turkse wijnen zijn voortreffelijk en 23 euro voor een fles behoorlijk betaalbaar. Chef Mesut ontvangt je bovendien met open armen, maar in het weekend kan je best reserveren want Papatya heeft een groot aantal vaste klanten
Ontdek de lekkere Turkse keuken in Antwerpen
Restaurant Papatya, Koeisteerthofdreef 6, 2640 Mortsel, papatyamortsel.be
Open van woensdag tot en met zondag tussen 17 en 23 uur. Maandag en dinsdag gesloten.
Restaurant-tips zijn welkom via mail : info@LekkerAntwerpen.be
Bekijk ook andere culinaire reportages op LekkerAntwerpen.be
[…] Papatya in Mortsel: (h)eerlijke keuken, warme ontvangst […]