Verfijnde keuken in een prachtig kader
Restaurant Dôme is opnieuw open. Het voormalige sterrenrestaurant van Julien Burlat werd overgenomen door de Franse topchef Frédéric Chabbert en zijn echtgenote Evangeline. Zij hebben op veel plaatsten in de wereld gekookt en starten nu hun eigen zaak op Zurenborg.
We zijn ervan overtuigd dat dit opnieuw een zeer gewaardeerd restaurant wordt. Je hebt 2 menuformules (7 gangen – 85 euro en 9 gangen 104 euro) In het menu van 85 was er enkel keuze in de hoofdschotel (duif of lam) en in het nagerecht aardbeien of chocoladetaart. Na de amuse (frisse aspic van rozenwater met citrus en garnalen) werd ons een heerlijke combinatie van tomaat, kersen, paarse basilicum en Balsamico voorgeschoteld. Meteen merk je dat de chef heel wat in zijn mars heeft. Het tweede gerecht, een traag gegaard eitje met gerookte paling en erwtjes was opnieuw een schot in de roos. Ook de tarbot met witte asperges en verveine was een lekkere combinatie.
De hoofdschotel, duif met een saus op basis van de organen, in combinatie met artisjok werd gevolgd door een stukje Geitenkaas met pistacheboter. Om af te sluiten was er nog de keuze tussen chocoladetaart puur 70% en aardbeien uit Hoogstraten met meringue en gerookte vanille. Conclusie : de ‘nieuwe’ Dôme vult perfect de leemte in die de vorige eigenaars nalieten en zal snel opgenomen worden in de verschillende culinaire gidsen. Het menu a 75 euro is meer dan zijn prijs waard. Aangevuld met een indrukwekkende wijnkaart is dit een van de plekken die je als gastronoom niet mag laten links liggen.
Restaurant Dôme
Grotehondstraat 2
2018 Antwerpen
03/239.90.03
www.domeweb.be