Reginella op de Grote Markt in Antwerpen is vernieuwd. Met Daniele aan het roer vaart het restaurant een nieuwe koers met de traditionele Italiaanse keuken. Eenvoud is troef en de lekkere smaak een evidentie.
Daniele Russomanno arriveerde in Antwerpen met enkele honderden euro op zak en was nog niet van de trein gestapt of hij had al een job. Hij ging aan de slag in La Brasseria in de stationsbuurt en later maakte hij een passage bij Arte en Ferrier 30. Maar zijn droom was een eigen authentiek restaurant te runnen in hartje Antwerpen. Enkele weken geleden (oktober 2024) kreeg hij de kans om Reginella nieuw leven in te blazen. Met een dynamisch team gaan ze nu aan de slag om de Antwerpenaar een 100% Italiaanse beleving te bezorgen.
Zelf is Daniele afkomstig van Napels, maar je vindt de populairste gerechten van het ganse schiereiland op de kaart. De borden zijn niet overladen vol, toch ga je niet met honger buiten. Ondanks de dure huurprijzen in de buurt en de personeelskost, wil hij niet inboeten aan kwaliteit. Daniele doet zelf dagelijks de inkopen en alles wordt de dag zelf in de eigen keuken bereid. Van de deegwaren tot de desserten. Om die versheid te garanderen, is de menukaart klein in vergelijking met andere restaurants. Toch is er een voldoende variatie.
Wij kozen voor klassiekers met de tartaar van zalm, limoen, gember en sojasaus. Nadien volgde een pasta vongole gegaard in het vocht van de venusschelpen, met een scheutje witte wijn en look. Als hoofdschotel proefden we de Saltimbocca a la Romana met heerlijke gebakken aardappeltjes. Alle gerechten zoals het in de authentieke Italiaanse keuken hoort, eenvoudig en met de juiste kruiden.
Als witte wijn werd een goudgele Sannio Fiano geschonken en als rode was de Cispiano Chianti Classico riserva een perfecte match.
Hoewel we eigenlijk al voldoende hadden gegeten, lieten we ons toch verleiden door een trio van Siciliaanse cannoli. Een mooie afsluiter van een heerlijke avond. In Reginella kan je gezellig met zijn tweetjes tafelen, maar er is ook ruimte voor groepen, die op de bovenverdieping wat apart kunnen zetten.
Reginella, Grote Markt 42, 2000 Antwerpen, https://www.reginella.be/
Open van dinsdag tot en met zaterdag voor lunch en diner. Zondag en maandag gesloten.
Meer culinaire hotspots op LekkerAntwerpen.be
Bekijk ook: Pizzeria de Pepe “Klant is hier écht koning”